Yaşam

Zeytinyağlı Ayva Dolması tarifi! MasterChef Zeytinyağlı Ayva Dolması nasıl yapılır?

masterchef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar en lezzetli Zeytinyağlı Ayva Dolması’nı hazırlamak için yarıştı. Seyirciler ayrıca kendi mutfaklarında Zeytinyağlı Ayva Dolması’nı hazırladılar. Peki Zeytinyağlı Ayva Dolması nedir? Zeytinyağlı Ayva Dolması nasıl yapılır? Zeytinyağlı Ayva Dolması Nedir?

ZEYTİNYAĞLI AYVA DOLMASI TARİFİ!

Ayva Dolması İçin Gerekli Malzemeler:

  • 3 Orta Boy Ayva
  • 500g Kuzu Kuşbaşı
  • 2 Soğan
  • 2 Yeşil Biber
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 Çay Kaşığı Köri
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1,5 Çay Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Limon Tuzu

Ayva dolması nasıl yapılır:

Ayvalar soyulur, ikiye bölünür ve çekirdek kısımları çıkarılır. Kararmalarını önlemek için limon suyuyla ovulurlar. Soğanlar küçük küp şeklinde doğranıp zeytinyağında kavrulur. Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Yeşil biberler doğranıp eklenir. Kuş üzümü, kimyon, köri ve tuzu ekleyin. 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Hazırlanan posalı karışımdan iki yemek kaşığı ayvaların çekirdek yataklarına doldurularak tencereye konulur. Un, toz şeker, zeytinyağı ve tuz küçük bir kapta karıştırılıp azar azar su ilave edilerek sos haline gelinceye kadar çırpılır. Ayvaların üzerine karabiber serpip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Yemeğin orta sırasındaki meyve suyundan bir kaşık dolusu ayvaların üzerine dökün ve kısık ateşte yarım saat pişirin. Sıcak servis edilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu